Επιστολή της Κίνησης Πολιτών Τροβάτου προς τον δήμο Αγράφων.


Επιστολή της Κίνησης Πολιτών Τροβάτου προς την δημοτική αρχή Αγράφων και προς τον Συνήγορο του Πολίτη 
 Κύριε δήμαρχε Αγράφων Μπαμπαλή Θεόδωρε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ως Έλληνες πολίτες, αλλά και ως... 
...Ευρυτάνες Αγραφιώτες, που ζούμε σε αυτή την χώρα, μέσα σε όλα όσα μας συμβαίνουν και βιώνουμε σήμερα, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα, που είναι τα τέλη ύδρευσης και καθαριότητας του δήμου Αγράφων στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Τροβάτου.
Η ιστορία παλιά, καθότι το ‘’ραβασάκι’’ ήρθε και το 2014 για να πληρώσουμε αρκετοί Τροβατιανοί τα τέλη του 2010,2011, 2012 μαζεμένα αλλά και με προσαυξήσεις.
Δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου 2016 βεβαιώθηκαν τέλη ύδρευσης και καθαριότητας του έτους 2012 με προσαυξήσεις και του έτους 2013 χωρίς προσαυξήσεις. Τα τέλη των ετών 2014,2015 και 2016 πότε θα έρθουν ;
Εύλογες απορίες:
·  Γιατί την αδυναμία της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας τωνυπηρεσιών του δήμου και δη των οικονομικών ,να την πληρώνει ο πολίτης ;
·  Είναι σύννομες οι ενέργειές σας, με την αποστολή της ατομικής ειδοποίησης τελών ;
·  Στην αιτιολογία της ατομικής ειδοποίησης τελών αναφέρει πχ: “ΎΔΡΕΥΣΗ 2013,TK ΤΡΟΒΑΤΟ –Αρ.Υδρ.?/Κωδ.Παρ:3371/Α.Α Διαδρ: /Διαδρ:”. Απεικονίζεται λανθασμένα και παραπλανητικά, ο κανονισμός ύδρευσης και καθαριότητας, σε βάρος του πολίτη;  

Σας λέμε υπεύθυνα ,ξεκάθαρα ,κατηγορηματικά και δημόσια, ότι ποτέ στο παρελθόν δεν ήρθε τέτοιο χαρτί για να πληρώσουμε, γι’ αυτό και κάναμε και αίτηση διαγραφής των προσαυξήσεων που παράνομα βάλατε.
-Είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια τάξη και μια πρωτοβουλία από την δική σας δημοτική αρχή, ώστε τα λάθη που λέτε ότι έγιναν στο παρελθόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή να μην επαναληφθούν;
-Είναι δυνατόν να παίρνουμε στην υπηρεσία του δήμου Αγράφων τηλέφωνο για τον τρόπο πληρωμής των τελών και να μας λένε να πάμε εκεί ή να πληρώσουμε με ταχυδρομική επιταγή με ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση αλλά και ταλαιπωρία;
Επειδή τα ποσά είναι μεγάλα για την σημερινή εποχή, επιτέλους να αναλάβεται και εσείς τις ευθύνες σας και όχι να στέλνετε το ‘’ραβασάκι’’ στους πολίτες να πληρώσουν.
Δεν γίνεται πάντα εμείς να πληρώνουμε τον λογαριασμό!!!
Αυτό κάποτε πρέπει να τελειώσει.
Σαν να μην έφτανε αυτό, πήρατε απόφαση και αυξήσατε τα τέλη για το κάθε σπίτι, από 35 ευρώ σε 55 ευρώ, έτσι χωρίς να υπάρχει καμία υποδομή, λές και κάνατε κάτι για την βελτίωση των υποδομών και τα αυξήσατε.
-  Μήπως στο χωριό μας το Τροβάτο, υπάρχουν τα κατάλληλα υδραγωγεία για το νερό;
-  Μήπως έχετε κάνει αναλύσεις για την καταλληλότητα και την ποιότητα του νερού που πίνουμε και τις έχετε δημοσιοποιήσει στους πολίτες και δημότες ;
-  Μήπως οι υδρομαστεύσεις είναι προστατευμένες και φραγμένες για να εξασφαλιστεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό η καταληλλότητα του νερού;
-  Μήπως καθαρίστηκαν οι δεξαμενές- υδραγωγεία και από ποιούς;

Τους καλοκαιρινούς μήνες, τους μήνες αιχμής, οι περισσότεροι από εμάς σε όλες τις συνοικίες, δεν έχουμε νερό για τις βασικές ανάγκες, γιατί δεν γίνεται σωστή χρήση από τους κατοίκους.
- Μήπως βάλατε μετρητές στα σπίτια να πληρώνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί, όπως γίνεται παντού. Γιατί να πληρώνουμε όλοι το ίδιο, ακόμη και κάποιος που έχει χρόνια να πάει;
Πως είναι δυνατόν, να ζητάτε τέλη ύδρευσης από τον κάθε πολίτη, χωρίς να έχετε κάνει κάτι για αυτά που πρέπει;
Για να μην πούμε για την καθαριότητα σκουπιδιών και χόρτων στους δημόσιους χώρους.
Αυτό εμείς οι πολίτες το λέμε επιεικώς θράσος.

Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στα χωριά μας με τα κρυστάλλινα και γάργαρα νερά και να παίρνουμε εμφιαλωμένο νερό να πίνουμε και να μαγειρεύουμε, γιατί έστω αυτό το λίγο νερό που υπάρχει είναι ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο για την υγεία τη δικιά μας αλλά και των παιδιών μας;
Που να το πούμε και που να το μολογήσουμε!!!

Κύριε δήμαρχε Αγράφων, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Το χωριό μας το αγαπάμε και δεν θα είχαμε καμμία  αντίρηση να πληρώσουμε τις ‘’υποχρεώσεις μας’’, αρκεί επιτέλους να βλέπουμε κάτι να βελτιώνεται.
Δυστυχώς όμως, όσοι πέρασαν και διοίκησαν αυτόν τον τόπο, ‘’ασέλγησαν’’ πάνω του με τον πιο βάναυσο τρόπο.
Με λύπη μας δυστυχώς βλέπουμε ότι κάνετε και εσείς το ίδιο.
Κρίμα. Είχαμε την ελπίδα ότι κάτι θα άλλαζε σιγά-σιγά, γιατί τα λεγόμενά σας μας έδιναν αισιοδοξία για κάτι καλύτερο γι’ αυτόν τον πολύπαθο τόπο.
Οι τοπικές συνελεύσεις τι έγιναν; μάλλον δεν κρατήσατε τίποτε από αυτές.
Ως Ευρυτάνες Αγραφιώτες Τροβατιανοί, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να αλλάξετε πορεία και να επανέλθετε σε αυτά που λέγατε πρίν γίνετε δημοτική αρχή, έστω και την τελευταία στιγμή.
Απλά πράγματα.
- Με απόφαση του δημοτικού σας συμβουλίου να διαγράψετε τις προσαυξήσεις τελών των προηγούμενων χρόνων, γιατί είναι παράνομες.
- Να γίνει επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των τελών με κάποιο διακανονισμό, για όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν ολόκληρο, και να μας δώσετε έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του δήμου Αγράφων, όπως γίνεται παντού, ώστε να μπορεί να πληρώσει  και ο πιο απομακρυσμένος πολίτης, χωρίς επιβάρυνση αλλά και χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία.

Εάν θέλετε πραγματικά να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, πρέπει πρώτα εσείς να μας δείξετε ότι σκέφτεστε πρώτα τον πολίτη, όπως λέγατε παλιά, και ότι προσπαθείτε να βελτιώσετε κάτι.

Να είστε σίγουρος ότι εμείς οι πολίτες για το χωριό μας που αγαπάμε πολύ θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι τα προβλήματα στον δήμο Αγράφων είναι τεράστια και πολλά, αλλά έπρεπε στα τόσα χρόνια να είχατε βάλει μια τάξη, μια σειρά στις βασικές ανάγκες των πολιτών – επισκεπτών.
Μην παραγνωρίζετε το γεγονός ότι σε όλες τις υπηρεσίες γίνονται διακανονισμοί και διευκολύνσεις προς τους πολίτες λόγω των πολύ δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε σήμερα όλοι μας.

Η ανοχή και το φιλότιμο όλων μας έχει τελειώσει.
Δείξτε μας ότι πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: