Τροβατιανό Αντάμωμα


Το φετινό καλοκαίρι στο μαγευτικό Τροβάτο ήταν καταπληκτικό με πολλά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Οι χωριανοί  και φίλοι που επέλεξαν
 το Τροβάτο για τις διακοπές τους αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Οι τέλειες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, ο παλμός και η ζωντάνια του κόσμου από μικρούς και μεγάλους έδωσαν ένα άλλον αέρα και νόημα στις διακοπές τους... 
...Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου με τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου, που με τη συγκλονιστική συμετοχή τους έδειξαν τον δρόμο  της επιτυχίας για μια ακόμη φορά.

 Ξεκινώντας με το Τροβατιανό Αντάμωμα που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου από κάθε άποψη (πάνω από 1300 άτομα), που με το αστείρευτο κέφι και πάθος, Αντάμωσαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους ως το πρωί. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου που με την άψογη και οργανωμένη παρουσία τους ανέβασαν ψηλά τον πήχη με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.


 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Κόκκαλης Λάμπρος, ο οποίος  αφού καλως όρισε τους παρευρισκόμενους   τόνισε πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο γραμματέας του συλλόγου Μαργώνης Λάμπρος, ο οποίος ανέπτυξε τις δράσεις και τις δραστηριότητες του συλλόγου από την περσινή χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα  μέχρι και σήμερα. Καυτηρίασε τα κακώς κείμενα για το χωριό μας τονίζοντας κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όπως:
-  Οι δρόμοι μεταξύ των μαχαλάδων που είναι επικίνδυνοι λόγω των χορταριών και των βάτων που έχουν στοιχειώσει.

-  Ο δρόμος προς το ιστορικό μοναστήρι Της Παναγίας που είναι άβατος

-  Τα χορτάρια στις πλατείες, μοναστήρια και νεκροταφεία που είναι αρμοδιότητα του δήμου να τα κάνει


Τόνισε επίσης ότι πρέπει και εμείς από τη μεριά μας για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του επισκέπτη πρέπει να του προσφέρουμε κάποια βασικά πράγματα .
Κατόπιν πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Αγράφων Μάκκας Απόστολος ο οποίος  εξέφρασε το θαυμασμό του για την μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση και αφού έδωσε τα 
 συγχαρητήριά του είπε ότι ο σύλλογος Τροβάτου είναι ο μοναδικός σύλλογος που ένοχλεί τον δήμο Αγράφων και καλά κάνει, για τα προβλήματα του τόπου του. Εμείς ως δήμος είπε προσπαθούμε με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε να ανταπεξέρθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
 Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον δήμαρχο Τανάγρας κο Περγάλια Βασίλειο  ο οποίος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του και την εκπληξή του για την οργάνωση σε όλους τους τομείς του ανταμώματος τονίζοντας ότι θα είναι κοντά σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου γιατί το έργο που κάνουν είναι άξιο συγχαρητηρίων.

 Κατόπιν  τον λόγο πήρε η έφορος του συλλόγου Τσατσαρώνη Ελένη η οποία ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.













 Τελειώνοντας η απονομή των αναμνηστικών πλακετών στους επιτυχόντες την σκυτάλη πήρε το μικρό χορευτικό  με παιδιά χωριανών μας που φορώντας τις καινούριες παραδοσιακές φορεσιές  χόρεψαν χορούς του τόπου μας με λεβεντιά και χάρη και άξια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

 Η εμπειρία της πεθεράς που είχε πάει στην Αθήνα στη νύφη της και  την εξιστορούσε σε μια φιλενάδα της για το πώς φτιάχνουν την πίτα ήταν το επόμενο σκετσάκι που σκόρπισε άφθονο γέλιο σε όλους,



 ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το μεγάλο χορευτικό του συλλόγου που με την άψογη και επιβλητική παρουσίαση των Σαρακατσάνικων χορών απέσπασε δικαιολογημένα το θερμό χειροκρότημα του κόσμου ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη.















Ο Γιάννης Γκόβαρης  πλαισιωμένος από τις Αγγέλα Αλεξιάδου και την Πόπη Καραμπά έδωσαν με το αστείρευτο κέφι τους φοβερό παλμό και κέφι  χορεύοντας  μέχρι το πρωί.
 Η παρουσία της νεολαίας στο χωριό μας ήταν εκπληκτική
που σε όλη τη διάρκεια του γλεντιού δεν σταμάτησαν στιγμή να χορέυουν.






















Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

Αντιδήμαρχος Αγράφων Μάκκας Απόστολος

Ο δήμαρχος του δήμου Τανάγρας  Περγάλιας Βασίλειος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τανάγρας  Χόντζιας Δημητρίου  Ηλίας ο δημοτικός σύμβουλος Κόκκαλης Γεώργιος,

ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Δερβενοχωρίων Σαμπάνης Ιωάννης. 
                                                                                                                                                                   Πρόεδροι και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων :
Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας, Κουστέσας, Αγράφων, Επινιανών, Τριδένδρου, Βραγγιανών, Δένδρου

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς και φίλους που βοήθησαν με ευχαρίστηση για αυτή τη μαγική βραδιά 
όπως επίσης 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους  στην εκδήλωση αυτή καθώς και για την υπομονή που έδειξαν σε κάποια πράγματα όσον αφορά το φαγητό και την εξυπηρέτησή τους. 
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο για τυχόν παραλείψεις  και λάθη που έγιναν.
Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγαλειώδη, συγκλονιστική και είναι αδύνατον να μη γίνονται και λάθη. Όσο προσπαθείς και αγωνίζεσαι πάντα θα γίνονται λάθη αρκεί να προσπαθείς να τα διορθώνεις και να μην επισκιάζουν το τελικό αποτέλεσμα που ομολογουμένως  ήταν συγκλονιστικό. 

Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι στο μέτρο και να ανταμώσουμε ξανά στο μαγευτικό χωριό μας το Τροβάτο.           

Δεν υπάρχουν σχόλια: