Ο Χορός του Συλλόγου στην Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2010 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Τροβάτου στην Χαλκίδα και στο κέντρο «ΕΥΒΟΙΑ ΠΑΛΛΑΣ».
Η παρουσία των Τροβατιανών και φίλων ήταν για μια ακόμη φορά συγκλονιστική (750 άτομα περίπου) που με το αμείωτο κέφι τους το γλέντι κράτησε ως το πρωί δείχνοντας πως γλεντούν οι Τροβατιανοί. Η νεολαία και σε αυτή την εκδήλωση έδωσε βροντερό παρόν...


Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Κουτσολάμπρος δίνοντας έμφαση στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι Τροβατιανοί  τα τελευταία χρόνια ώστε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το χωριό τους και να μάθουν για τις ρίζες τους. Τόνισε επίσης ότι τούτη η προσπάθεια στέφεται από επιτυχία και αυτό το συμπεραίνει κανείς από την καθολική συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Αναφέρθηκε επίσης στην συνένωση των Δήμων στον «Καλικράτη» λέγοντας πως έτσι κινδυνεύουν να χαθούν οι παραδόσεις μας και η ταυτότητά μας και ότι ο μοναδικός ίσως κρίκος επικοινωνίας θα είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε αυτόν τον κρίκο και να γίνει πιο ισχυρός.

 ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

Αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Συλλόγου με τον Δήμο Αγράφων να γίνει φωταγώγηση της πλατείας των Αγ. Θεοδώρων τοποθετώντας κολώνες και προβολείς καθώς και στην πλακόστρωση του χώρου όπου γίνονται οι χοροί.
Επίσης αναφέρθηκε στην παροχή ρεύματος του γηπέδου στον Αγ. Αθανάσιο από τον Δήμο Αγράφων και φωταγώγηση από τον Σύλλογο καθώς και στην ολοκλήρωση του γηπέδου μπάσκετ στον Κάτω Μαχαλά.

 
Στην συνέχεια τον λόγω πήρε ο πρώην υπουργός κος Κατσιμπάρδης Γεώργιος λέγοντας πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους Τροβατιανούς και στον Σύλλογό σας δίνοντας έτσι την σκυτάλη στον... 




...Δήμαρχο Αγράφων  κο Μπούρα Χρήστο ο οποίος τόνισε ότι είμαστε υπέρ των αλλαγών για το καλό του τόπου αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες. 
Ότι και να γίνει με τον Καλλικράτη το όνομα Άγραφα δεν πρέπει να χαθεί για ιστορικούς και για πολλούς άλλους λόγους.




Στην συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των παιδιών 
που πέρασαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την παράσταση όμως έκλεψαν για μια ακόμη φορά τα παιδιά των Τροβατιανών που ντυμένα με παραδοσιακές στολές χόρεψαν τραγούδια του τόπου μας και ξεσήκωσαν τον κόσμο με την ζωντάνια τους και την λεβεντιά τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότερα κοντά στο χωριό. 



Ανάμεσά στους προσκεκλημένους ήταν: ο πρώην Υφυπουργός Κατσιμπάρδης Γεώργιος, ο  βουλευτής  Βοιωτίας  Γιαννάκης Μιχάλης , ο πρώην Βουλευτής του νομού μας Τσιαμάκης Δημοσθένης , ο αντινομάρχης Βοιωτίας Τσιγαρίδας Γιάννης ο δήμαρχος Αγράφων Μπούρας Χρήστος, ο αντιδήμαρχος Μπακοδήμος Ανδρέας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων  Κατσιφός Ευάγγελος, ο δήμαρχος Σχηματαρίου Δημητρίου  Ηλίας , οι αντιδήμαρχοι  Κόκκαλης Νικόλαος  και Χρήστου Γεώργιος, η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βέργη Διονυσία, ο πρώην Δήμαρχος Σχηματαρίου Γεωργίου Ευάγγελος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβών Γκουρνής Ιωάννης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Ελεώνα Θηβών Τσατσαρώνης Χρήστος,  ο πρόεδρος Συλλόγου Πετριλιωτών Καραμπάς Στέλιος , Συλλόγου Αγ.Ιωάννης Θεολόγος Βραγγιανών Χρήστου Γεώργιος , από το Σύλλογο Δένδρου Σωτηρίου Δημήτριος και Ιωάννου Μπάμπης, από Σύλλογο Τριδέντρου η Ιωάννου Αλεξάνδρα, η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2 Δημοτικού σχολείου Σχηματαρίου  και μέλος του Δ.Α.Ο.Σ. Αρετή Π.Μπακοδήμου.   




Επίσης έστειλαν επιστολές ο Βουλευτής Ευρυτανίας Καρανίκας Ηλίας, η Βουλευτής Βοιωτίας Τσόνογλου Βάσω, ο πολιτευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Άκης Βαγιάκος, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να είναι παρόν.  

Τέλος για μια ακόμη φορά το κέφι ήταν αμείωτο και το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους Τροβατιανούς και φίλους και τους ευχόμαστε του χρόνου και πάλι μαζί.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: